Het Toscaanse wijnhuis San Leonino kenden we al van de Chianti Classico en de Tutto Bene Rosso. Typische klassieke krachtige Toscaanse wijnen die elk vlees- of wildgerecht compleet maken. Vanaf nu gaan we het wijnhuis ook kennen van de Governo all' uso Toscano.
De wijnstreek Valpolicella is met de Amarone wereldberoemd geworden. Governo is een vergelijkbare vinificatietechniek waar al sinds de 14de eeuw in Chianti mee wordt gewerkt. De eerst geplukte druiven (10 à 15% van de oogst) laat men drogen op matten in de zon. Deze ingedroogde druiven worden nadien toegevoegd aan wijn die juist uitgegist is. Op deze wijze ontstaat dus een tweede gisting. Door deze methode wordt de wijn vroeger drinkbaar en kan hij in de maand april/mei van het volgende jaar al gedronken worden. Ook is de wijn hierdoor stabieler en zachter van smaak. Juist in deze tijd waarin oude vinificatietechnieken opnieuw worden uitgevonden en de wijndrinker op zoek is naar soepele, minder krachtige rode wijnen, wint Governo all'uso Toscano steeds meer aan populariteit.